Hyppää sisältöön

Opetus- ja kulttuuriministeri Grahn-Laasonen: Innovaatio- ja palveluseteli kannustaa yrityksiä korkeakouluyhteistyöhön

opetus- ja kulttuuriministeriö
Julkaisuajankohta 12.4.2016 12.48
Tiedote

Hallitus on tänään päättänyt osana yrittäjyyspakettia toteuttaa kokeilun innovaatio- ja palvelusetelistä. Innovaatio- ja palvelusetelillä kannustettaisiin yrityksiä käynnistämään yhteistyöprojekteja korkeakoulujen tai tutkimuslaitosten kanssa. Yritys voisi saada valtiolta setelin, jolla se voisi ostaa yliopistolta, ammattikorkeakoululta tai tutkimuslaitokselta tutkimus- ja kehittämispalveluja. Käyttökohteita voisivat olla esimerkiksi liikeideoiden arviointi ja kehittäminen tai uusien ideoiden ja keksintöjen kaupallistaminen.

- Korkeakoulumme ovat suomalaisen osaamisen keskeisimmät instituutiot. Hallituksen tavoitteena on kannustaa yrityksiä ja korkeakouluja läheisempään yhteistyöhön, ja esimerkiksi ammattikorkeakouluilla on jo hyvät verkostot elinkeinoelämän kanssa. Innovaatio- ja palveluseteli on valtiolta kädenojennus uusien ideoiden, tuotteiden ja palvelujen kehittämiseksi yritysten tarpeista lähtien, sanoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

- Olen iloinen, että innovaatio- ja palveluseteli, jota esimerkiksi ammattikorkeakoulut ja yrittäjät ovat jo useasti esittäneet, on nyt osana hallituksen yrittäjyyspakettia. Esimerkiksi Irlannissa vastaavasta toiminnasta on saatu hyviä kokemuksia, ministeri sanoo.

- Innovaatio- ja palveluseteliä lähdetään nyt viemään eteenpäin kokeilun kautta. Tarkempi setelin arvo määritellään myöhemmin, se tulee olemaan noin 5 000 euroa. Korkeakouluasioista vastaavana ministerinä olen viemässä tätä kokeilua eteenpäin tiiviissä yhteistyössä elinkeinoministeri Olli Rehnin kanssa, sanoo Grahn-Laasonen.

Lisätietoja: erityisavustaja Matias Marttinen, puh. 044 269 3113


kärkihankkeet