Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumia

Opetus- ja kulttuuriministeriön tapahtumakalenteriin on koottu ministeriön seminaareja ja tapahtumia sekä tilaisuuksia, joiden järjestämiseen ministeriö osallistuu.

Tulevia ja menneitä tapahtumia sekä niihin mahdollisesti liittyviä aineistoja voi tarkastella valitsemalla päivämäärän kalenterista.

Teams-seminaarissa esitellään taloudellisen yhteistyön järjestö OECD:n julkaistavaa koulutustilastoraporttia Education at a Glance 2024.

Järjestäjä: OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö vahvistaa vuoropuhelua koulutuksen järjestäjien kanssa ja kutsuu toisen asteen koulutuksen järjestäjät ajankohtaiswebinaariin perjantaina 13.9.2024 klo 9.30–11.00

Järjestäjä: OKM

Aluehallintovirastot ja opetus- ja kulttuuriministeriö järjestävät yhteistyössä Liikkuvat -kokonaisuuden kanssa hakuinfon, jonka kohderyhmänä ovat kunnat, kuntayhtymät ja yksityiset toimijat, jotka järjestävä lukioihin ja toisen asteen ammatilliseen koulutukseen kohdistuvaa toimintaa/liikuntaneuvontaa.

Järjestäjä: OKM, Aluehallintovirasto

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää yhdessä Opetushallituksen ja kansallisen IMI-koordinaattorin (NIMIC) kanssa ammattipätevyyden tunnustamista koskevan tilaisuuden. Tilaisuus järjestetään etäyhteyksin.

Järjestäjä: OKM

Y on ilmainen yhdenvertaisempaa tulevaisuutta rakentava ja juhlistava kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma. Y järjestetään nyt jo toista kertaa.

Järjestäjä: OM, OKM, STM, VNK, THL

Harrastamisen Suomen mallia kehittämässä – tuloksia ja uusia mahdollisuuksia

Valtakunnallisessa seminaarissa esitellään ensimmäisten Harrastamisen Suomen mallin kehittämishankkeiden tulokset ja kiinnostavia esimerkkejä mallin toteutuksesta kunnista.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan Harrastamisen Suomen mallin sivuilla.

Webinaari digitaalisesta sivistyksestä nuorten näkökulmasta. Tilaisuudessa puheenvuoroja psykologisesta turvallisuudesta sekä lasten- ja nuorten oikeuksista digitaalisessa ympäristössä ja digitaalisesta informaatiolukutaidosta. Tilaisuus järjestetään osana OKM:n käynnistämää Digitaalisen sivistyksen keskustelusarjaa. Tilaisuudessa kuullaan myös nuorten ajatuksia digitaalisesta turvallisuudesta ja digialustoilla toimimisesta.

Järjestäjä: Aluehallintovirasto, OKM

Opetus- ja kulttuuriministeriö järjestää sidosryhmille suunnatun keskustelutilaisuuden, jonka tarkoituksena on kuulla eri tahojen näkemyksiä taiteen perusopetuksen valtionrahoitusjärjestelmän uudistamiseksi.

Järjestäjä: OKM