Verkkoseminaari: Digitaalisen kulttuuriperinnön aika – katse kauemmas

Tiistai 26.10.2021 klo 9.30 – 15.30

opetus- ja kulttuuriministeriö

Verkkoseminaari: Digitaalisen kulttuuriperinnön aika – katse kauemmas

Minne digitaalisen kulttuuriperinnön katse suuntautuu jatkossa? Tapahtumassa arkistot, kirjastot ja museot pääsevät vaikuttamaan uuden kulttuuriperintöstrategian valmisteluun digitaalisuuden silmälasein.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Kansalliskirjasto, CSC – tieteen tietotekniikan keskus järjestävät yhteistyössä Digime-yhteistyöverkoston kanssa

 
Digitaalisen kulttuuriperinnön aika – katse kauemmas -verkkoseminaarin
tiistaina 26.10.2021 klo 9.30–15.30


Aamupäivän ohjelmassa teemana on Ajallinen ulottuvuus digitaalisessa kulttuuriperinnössä. Suomessakin työskennellyt kansainvälinen puhujavieraamme antropologi Vincent Ialenti on tutkinut lyhyttä ja pitkää aikakäsitystä ydinjätteen säilyttämisen yhteydessä. 


Digitaalinen kulttuuriperintö yhteiskunnan voimavarana -paneelikeskustelu pohjustaa iltapäivän työpajatyöskentelyä kulttuuriperintöstrategiasta. Paneelissa otetaan vauhtia viime aikoina syntyneistä arkistojen, kirjastojen ja museoiden digitaalista palvelutarjontaa koskevista uusista avauksista ja keskustellaan, miten digitaalinen kulttuuriperintö toimisi parhaiten voimavarana tulevaisuuden kestäville ratkaisuille.

 
Aamupäivänä kuulemme vielä kommenttipuheenvuorot keynote-esitykseen ja paneeliin sekä Finnan ja kulttuuriperintö-PAS-palvelun ajankohtaiset kuulumiset.


Iltapäivällä keskitymme kulttuuriperintöstrategia-teemaan mm. työpajatyöskentelyssä.


Päivän aikana keskusteluun voi osallistua myös aihetunnisteella #digime2021.


Ohjelma ja ilmoittautuminen seminaariin Digimen verkkosivuilla 


Aiheeseen liittyvää > Kulttuuriperintöstrategia