Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistyminen

Täältä löydät kirjoituksia liittyen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjausten toimeenpanoon. Krjoituksia seuraamalla tiedät mitä tapahtuu Team Finland Knowledge -verkostossa, miten linjausten toimeenpanoa seuraava ja kehittävä kv-foorumi toimii sekä millaisia tapahtumia järjestetään. 

Jos etsit vanhempaa blogikirjoitusta, voit etsiä wordpress-sivulta, josta ollaan myöhemmin luopumassa.

Levelling up the United Kingdom!

23.5.2022 14.17
OKM
Levelling Up logo
Kun Boris Johnssonin johtamat konservatiivit tavoittelivat vaalivoittoa vuonna 2019, he lupasivat ”hoitaa brexitin” ja tehdä Britanniasta entistä paremman yhteiskunnan, jossa kaikilla on mahdollisuus yltää kykyjensä mukaisesti parhaimpaansa. Konservatiivit lupasivat lisärahoitusta ja virkoja kansalliseen terveydenhuoltoon, lisää poliiseja kansalaisten turvaksi, tiukempia rangaistuksia rikollisille, pistepohjaisen maahantulojärjestelmän, mittavia lisäinvestointeja tieteeseen, koulutukseen ja infrastruktuureihin sekä hiilineutraaliuden saavuttamisen vuoteen 2050 mennessä investoimalla puhtaaseen energiaan ja vihreään infrastruktuuriin - nostamatta kotitalouksien verotusta.

Mihin menet Kiina?

17.5.2022 16.08
OKM
Suljettu puisto
Puistot suljettiin covidin vuoksi. Kuva: Mari-Anna Suurmunne
Kaksi koronavuotta takana eikä Kiinassa näy loppua. Pekingissä pelätään Shanghain kohtaloa, ja sen vuoksi ensin suljettiin ravintolat, sitten muutkin palvelut ruokakauppoja lukuun ottamatta, ihmiset kehotettiin etätöihin ja aloitettiin valtaisat massatestaukset. Pekingin vilkas liikenne on hiljentynyt, mutta miltei joka kadun kulmassa on testipiste, joissa kaupunkilaiset jonottavat jokapäiväisiin testeihin. Asuinalueita suljetaan sitä mukaa, kun tapauksia ilmenee ja tuntuu, että välillä niitä unohdetaan avata, vaikka tilanne olisi jo rauhoittunut.

Määränpäänä tulevaisuus: Saudi-Arabian nuoriso kruununprinssin viitoittamalla tiellä

4.5.2022 13.08
OKM
Nuoret tutustuvat taiteeseen Riadin The Boulevardilla
Nuoret tutustuvat taiteeseen Riadin The Boulevardilla. Kuva: Leena Sillanpää.
”Vision 2030” on Saudi-Arabian 36-vuotiaan kruununprinssi Mohammed bin Salmanin (MBS) tulevaisuudensuunnitelma, jonka on määrä uudistaa Saudi-Arabian yhteiskunnallinen ja taloudellinen rakenne erilaisten turismiin, kulttuuriin, koulutukseen ja terveydenhuoltoon keskittyvien hankkeiden kautta. Julkaisuhetkellään vuonna 2016 kunnianhimoinen visio herätti epäilyksiä sekä paikallisessa keskustelussa että kansainvälisellä näyttämöllä. Maa, jossa kaikilla naisilla oli iästä riippumatta miespuolinen holhooja eikä esimerkiksi oikeutta ajaa autoa, pyrki hyppäämään lukemattomien yhteiskunnallisten ja sosiaalisten kehitysaskelien yli suoraan nykypäivään – tai pikemminkin suoraan tulevaisuuteen.

 

Lisätietoja