Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälistyminen

Täältä löydät kirjoituksia liittyen korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen linjausten toimeenpanoon. Kirjoituksia seuraamalla tiedät mitä tapahtuu Team Finland Knowledge -verkostossa, miten linjausten toimeenpanoa seuraava ja kehittävä kv-foorumi toimii sekä millaisia tapahtumia järjestetään. 

Jos etsit vanhempaa blogikirjoitusta, voit etsiä wordpress-sivulta.

Mitä jään kaipaamaan Kiinasta?

7.9.2022 10.19
OKM
Kirjoittaja ja kaksi muuta henkilöä pöydän äärellä Hebei University of Technologyssä.
Vierailu Hebei University of Technologyssä. Kuva: Hebei University of Technology
Olen lopettelemassa Kiinan pestiä koulutus- ja tiedeneuvoksena/Team Finland Knowledge erityisasiantuntijana neljän vuoden jälkeen. Vaikka viimeisiä kuukausia vaivasi melkoinen Kiinan koronan torjuntaan liittyvä väsymys ja jopa kyllästyminen, ja vaikka Kiinaa tarkastellaan laajalti melko negatiivisessa valossa, on myös paljon, mitä jään kaipaamaan.

Luovuuden lähdettä etsimässä

10.6.2022 10.54
OKM
Suomalainen koulutus ja korkeakoulutus kiinnostivat Singaporen Swiss Cottage Schoolissa. Vierailu osana EU @ Your School tapahtumaa vuonna 2022
Suomalainen koulutus ja korkeakoulutus kiinnostivat Singaporen Swiss Cottage Schoolissa. Vierailu osana EU @ Your School tapahtumaa vuonna 2022. Kuva: Singaporen Suomen suurlähetystö / Janina Voong.
Täällä Aasiassa minulta on kysytty usein, miten Suomessa tai suomalaisissa kouluissa ja korkeakouluissa opetetaan luovuutta. Vastaukseksi naurahdan aina, että eihän luovuutta voi opettaa. Siihen perään yritän jatkaa vaikeasti hissipuheeksi soveltuvilla esimerkeillä lapsilähtöisyydestä, leikin tärkeydestä ja puutöiden vaikutuksesta aivojen kehitykseen. Sitten lisään vielä, että me suomalaiset uskomme, että ihmisellä pitää olla tylsää välillä, jotta ajatukset saavat siivet.

Levelling up the United Kingdom!

23.5.2022 14.17
OKM
Levelling Up logo
Kun Boris Johnssonin johtamat konservatiivit tavoittelivat vaalivoittoa vuonna 2019, he lupasivat ”hoitaa brexitin” ja tehdä Britanniasta entistä paremman yhteiskunnan, jossa kaikilla on mahdollisuus yltää kykyjensä mukaisesti parhaimpaansa. Konservatiivit lupasivat lisärahoitusta ja virkoja kansalliseen terveydenhuoltoon, lisää poliiseja kansalaisten turvaksi, tiukempia rangaistuksia rikollisille, pistepohjaisen maahantulojärjestelmän, mittavia lisäinvestointeja tieteeseen, koulutukseen ja infrastruktuureihin sekä hiilineutraaliuden saavuttamisen vuoteen 2050 mennessä investoimalla puhtaaseen energiaan ja vihreään infrastruktuuriin - nostamatta kotitalouksien verotusta.

 

Lisätietoja