Hyppää sisältöön

Korona-avustus seurantaloja ylläpitäville yhteisöille 2021

Avustus

Avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitäville yhteisöille ja säätiöille, joiden toiminta on vaikeutunut tai estynyt koronapandemiasta johtuvien rajoitusten ja suositusten vuoksi ajalla 1.4.-31.12.2021. Avustus on tarkoitettu talojen ylläpitokustannusten kattamiseen.

Vuoden 2021 II lisätalousarviossa on osoitettu yhteensä 3,5 miljoonaa euroa avustuksiin, joita voidaan myöntää kulttuuriperintöalan yhteisöille sekä seurantalojen ja työväentalojen ylläpitokustannuksiin. Kulttuuriperintöalan yhteisöjen avustuksia koskeva haku päättyi 23.6.2021 ja avustuksiin on tarkoitus käyttää enintään 1,5 miljoonaa euroa. Loppuosa määrärahasta on tarkoitus käyttää seurantalojen ylläpitokustannusten kattamiseen.

Hakuaika alkaa 23.8.2021 ja päättyy 23.9.2021 klo 16.15. Hakuajan umpeutumisen jälkeen saapuneita hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

Älä jätä hakemuksen tekoa viimeiseen haun aukiolopäivään, jotta sähköinen hakujärjestelmä ei ylikuormittuisi. 

Hakijayhteisöjen kannattaa varmistaa hyvissä ajoin, että yhteisön asiointivaltuudet ovat kunnossa, sillä hakemuksen lähettäminen on mahdollista vain tarvittavilla asiointivaltuuksilla. Asiointipalveluun tulee myös syöttää tarvittavat pakolliset yhteisön tiedot ennen kuin hakemuksen pystyy lähettämään (lisätietoa asiasta asiointipalvelun käyttöohjeessa).

Hakuohje tulee esiin alla olevia otsikoita klikkaamalla. Kohdassa Hakemukseen liitettävät liitteet on luettelo tarvittavista liitteistä ja linkki pakolliseen liitelomakkeeseen.

Avustukseen sovelletaan seuraavia säädöksiä: Valtionavustuslaki (688/2001).

HUOM! Mikäli ette saa hakemusta toimitettua sähköisen asiointipalvelun kautta, voitte laatia hakemuksen lomakkeelle. Hakemus allekirjoitetaan ja toimitetaan skannattuna liitteineen opetus- ja kulttuuriministeriön kirjaamoon osoitteeseen kirjaamo(at)minedu.fi.

Asiakirjat tulee lähettää yhtenäisinä, selkeästi nimettyinä PDF- tai doc-tiedostoina (ei yksittäisiä sivuja omina tiedostoina, ei kuvia). Mikäli tiedostojen suuruus ylittää 10 megatavua, tulee lähetys jakaa useampaan sähköpostiviestiin. Hakija ei voi ladata hakemustaan ulkoiselle pilvipalvelimelle.

Hakemuslomake 

Lisätietoja

Opetus- ja kulttuuriministeriö, asiantuntija Sanna Käyhkö (puh. 02953 30111, yhteydenotot puhelimitse klo 9-11) [email protected]

Suomen Kotiseutuliitto, hankesihteeri-tiedottaja Kalle Nikander (puh. 046 567 3997, yhteydenotot puhelimitse klo 13-15) [email protected]