Hyppää sisältöön

Erityisavustus liikunnan ja urheilun suurtapahtumien tukemiseen covid-19-tuki

Avustus

Valtion vuoden 2021 II lisätalousarviossa osoitettiin 3,5 miljoonaa euroa peruuntuneiden ja tappiota kärsineiden urheilu- ja liikuntatapahtumien sekä tulevien tapahtumien tukemiseen.

Erityisavustuksella on tarkoitus kattaa kustannuksia, joita tapahtumajärjestäjille on syntynyt COVID-19-epidemian vuoksi peruuntuneiden, siirrettyjen tai uudelleen järjestettyjen liikunta ja urheilutapahtumien järjestämisestä.

Pandemian vuoksi kansallisia ja kansainvälisiä liikunta- ja urheilutapahtumia on jouduttu peruuttamaan tai järjestämään ilman katsojia. Niitä on myös siirretty myöhempään ajankohtaan tai siirretty järjestettäväksi Suomeen. Näistä kaikista on syntynyt kustannuksia.

Avustusta voidaan myöntää niille vuoden 2021 liikunnan suurtapahtumille jotka eivät ole saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan suurtapahtuma-avustusta vuonna 2021 ja jotka eivät ole oikeutettuja valtiokonttorin jakamaan tapahtumatakuutukeen. Avustusta ei myönnetä säännöllisesti toistuviin tapahtumiin kuten esimerkiksi sarjaotteluihin.

Avustusta haetaan ensisijaisesti sähköisen asiointipalvelun kautta. Avustusta on kuitenkin mahdollista hakea myös paperilomakkeella. Paperilomakkeelle tehdyn hakemuksen allekirjoittaa hakija.

Hakuaika alkaa 1.7.2021 ja päättyy 23.8.2021 klo 16:15.

Päätökset pyritään tekemään syyskuussa 2021. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Avustukseen sovelletaan seuraavia säännöksiä:

  • Liikuntalaki (390/2015)
  • Valtionavustuslaki (688/2001)
Liikunta

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Hannu Tolonen; 0295 330 314; [email protected]