Hyppää sisältöön

Erityisavustukset nuorten kesäyrittäjyystaitojen tukemiseen

Avustus

Avustushaku on tarkoitettu nuorten kesäyrittäjyyden tukemiseen, kesätöiden löytämisen vauhdittamiseen ja lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatuksen laajentamiseen kesätoiminnaksi. Määrärahalla tuetaan vain olemassa olevia malleja ja metodeja. Avustuksen saamisen edellytyksenä on kokemus menestyksellisestä toiminnasta yllä mainittujen teemojen parissa. Hakijoina etusijalle asetetaan yhteisöt, joilla on kokemusta nuorten talous-, työelämä- ja yrittäjyystaitojen vahvistamisessa.

Avustushaun kautta voidaan tukea toimintaa, jossa aikuinen voi etsiä nuoren kanssa yhdessä töitä, vahvistaa täten nuoren työelämätaitoja. Edelleen haun kautta voidaan tukea toimintaa, jossa nuorta kannustetaan ja tuetaan perustamaan yritys, viemään eteenpäin yritysideaa ja lisäämään nuoren yrittäjyystaitoja. Haun kautta voidaan myös tukea nuorille järjestettävää kesätoimintaa, jossa nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitoja edistetään. Erityinen kohderyhmä haussa on syrjinnän vaarassa olevat nuoret.

Ministeriön päätöksellä avustuksen saaja (mm. keskusjärjestö) voi siirtää avustusta alueellisille tai paikallisille jäsenjärjestöilleen tekemällä niiden kanssa valtionavustuslain sekä ministeriön avustusehtojen mukaisen sopimuksen.

Hakuaika alkaa 9.3.2021 klo 10:00 ja päättyy 26.3.2021 klo 16:15.

Avustuksia voidaan jakaa, mikäli eduskunta myöntää tarkoitukseen tarvittavan määrärahan. Päätökset hakemuksiin pyritään tekemään viimeistään huhtikuun puoliväliin mennessä. Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä kirjallisesti sähköisen asiointipalvelun kautta.

Avustuksiin sovelletaan nuorisolakia (1285/2016) ja valtionavustuslakia (688/2001).
 

Nuoriso

Lisätietoja

Ylitarkastaja Marja N. Pulkkinen, [email protected], puh. 02953 30113.
Neuvotteleva virkamies Emma Taipale, [email protected], puh. 02953 30196 (ajalla 10.-16.3.2021).

Asiointipalvelua koskevissa teknisissä kysymyksissä saa tukea osoitteesta: [email protected] 

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta: http://minedu.fi/avustukset.