Hyppää sisältöön

Erityisavustukset kansalaisopistojen rakenteelliseen kehittämiseen

Avustus

Opetus- ja kulttuuriministeriö julistaa uudestaan haettavaksi erityisavustukset kansalaisopistojen rakenteellisen kehittämisen johdosta syntyviin lisäkustannuksiin.

Avustus on erityisavustus, jota voidaan myöntää vapaan sivistystyön oppilaitosten ylläpitäjille, jotka ovat tehneet lainvoimaiset päätökset ylläpitämänsä kansalaisopiston yhdistämisestä toiseen ylläpitäjään tai koulutuksen järjestäjään ja joiden yhdistymishankkeeseen liittyvät lupahakemukset opetus- ja kulttuuriministeriö on hyväksynyt. Hakijan tulee edelleen järjestää vapaan sivistystyön kansalaisopistokoulutusta. Kustannusten, joihin avustusta myönnetään, tulee kohdistua vapaaseen sivistystyöhön.

Avustusta voidaan myöntää kansalaisopistojen ylläpitäjille yhteensä enintään 50 000 euroa valtion vuoden 2021 talousarvion momentilta 29.10.31.

Hakuaika alkaa 10.11.2021 klo 8.00 ja päättyy 30.11.2021 klo 16.15. Hakuaika on tavanomaista lyhyempi, jotta avustuspäätökset ehditään tehdä vuoden 2021 loppuun mennessä. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kirjallisesti.

Avustukseen sovellettavat säädökset:

Koulutus Yleissivistävä koulutus

Lisätietoja

Asiantuntija Petra Heikkinen 
puh. 029 533 0068
[email protected]

Asiointipalvelua koskevissa teknisissä kysymyksissä saa tukea osoitteesta [email protected]   

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön Opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta