Hyppää sisältöön

Covid-19 pandemia-avustukset urheilun ylimmän ja divisioonatason keskeytyneille kilpasarjoille sekä sarjoja organisoiville lajiliitoille

Avustus

Avustus on tarkoitettu kansallisten pääsarjojen organisoinnista vastaaville liigoille ja lajiliitoille, joiden sarjoissa pelaa lainsäädännön nojalla ammattiurheilijoiksi katsottavia henkilöitä. Covid-19 tuki on tarkoitettu pandemiasta johtuvaan muuttuneeseen työtilanteeseen.

 Avustus on myös tarkoitettu niille lajiliitoille, jotka vastaavat lajissaan urheilijoiden lähettämisestä maailman cup-kilpailuihin. Näiden osalta kustannuksia voidaan kattaa siltä osin kuin kustannuksia on kyseisellä ajanjaksolla syntynyt joukkueiden lähettämisestä pandemian vuoksi peruuntuneisiin kilpailuihin.

Avustuksella voidaan tukea ammattiurheilijoiden palkkakustannuksia aikaväliltä 1.3. - 31.5.2020 siten, että palkkakustannuksia voidaan kattaa enintään kaksi kuukautta /seura. Avustuksella voidaan kattaa yksittäisen pelaajan kuukausipalkasta enintään puolet ja enintään 1000 euroa/pelaaja/kuukausi

Hakuaika alkaa 30.4.2020 ja päättyy 14.5.2020 klo 16:15.

Avustuksiin voidaan käyttää yhteensä enintään 3 miljoonaa euroa.

Valtionavustuslaki (688/2001) 
Liikuntalaki (390 /2015)

Avustusta voidaan myöntää poikkeuksellisesti urheilijoiden palkkoihin edellyttäen, että Euroopan komissio hyväksyy tuen EU:n valtiontukisääntöjen (SEUT 107 artikla) mukaiseksi.

Lisätietoja

Ylitarkastaja Hannu Tolonen
puh.0295 330 314
[email protected]

Asiointipalvelua koskevissa teknisissä kysymyksissä saa tukea osoitteesta: [email protected]

Katso myös opetus- ja kulttuuriministeriön opas valtionavustusten hakemisesta, käytöstä ja käytön valvonnasta